ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні пропонують класифікувати вулиці залежно від призначення

Вероніка Рой

|

У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ висунули пропозицію класифікувати вулиці за функціональним призначенням: пішохідна, велосипедна тощо.

 

«Сьогодні в більшості європейських країн вулиці обов’язково класифікуються, окрім іншого, за призначенням. Тобто – для пішоходів, велосипедистів, громадського транспорту або автомобілів. Це дійсно дозволяє більш ефективно організовувати роботу транспорту та створювати безпечні та комфортні умови для пішоходів. Тому зараз розглядається можливість впровадження такого досвіду і в нас. Адже правильно збудована система міських вулиць – це вирішення великого комплексу технічних та естетичних задач міста. Особливо це стосується великих міст, які зазвичай стикаються з транспортними проблемами, а також необхідністю вирішення не менш важливого завдання – організації пішохідного руху», – написав на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Відповідно до цієї класифікації можуть бути прописані вимоги та рекомендації щодо ширини різних функціональних зон: пішохідної, велосипедної тощо. А це безпека і комфорт людей.

Також за словами Лева Парцхаладзе, це може дозволити:

  • мінімізувати затори в містах;
  • зменшити рівень автомобілізації за рахунок пріоритету громадського транспорту;
  • організовувати багатофункціональні вулиці для гармонійного розвитку населених пунктів.

Проект змін до ДБН наразі розробляється ДП «ДерждорНДІ»

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їх призначення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *