ОСТАННІ НОВИНИ

Кампанія із вакцинації дітей від кору: за кожною школою на Львівщині закріплять медика

Вероніка Рой

|

У школах на Львівщині від 22 січня триває кампанія із вакцинації дітей проти кору. Здійснюватиметься вона у два етапи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Першим етапом кампанії стануть тематичні шкільні збори, під час яких лікарі з батьками обговорюватимуть питання щодо необхідності вакцинації школярів від кору. Відповідні збори батьків відбуватимуться у школах області впродовж цього тижня, з 21 по 25 січня. Для проведення роз’яснювальної роботи департамент освіти і науки ЛОДА вже скерував графік проведення батьківських зборів у департамент охорони здоров’я Львівської ОДА.

Також у школах будуть сформовані реєстри невакцинованих дітей, після чого до кожного навчального закладу буде закріплений медичний фахівець.

«Медичні фахівці, які братимуть участь у батьківських зборах також будуть проводити моніторинг ситуації та здійснюватимуть щеплення проти кору», – зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації Любомира Мандзій.

Другим етапом роботи кампанії буде організація у закладах охорони здоров’я тимчасових пунктів вакцинацій.

«Вакцинація здійснюватиметься згідно з чинним законодавством, яке передбачає надання письмової згоди від батьків щодо проведення щеплення, проведення огляду дитини лікарем безпосередньо перед щепленням, що включає загальний огляд, а також вимірювання температури. Без згоди батьків вакцинацію дітям проводити не будуть», – наголосила Любомира Мандзій.

Як повідомляв Львівський портал, 15 січня через ускладнення від кору у Львівській обласній клінічній лікарні померла 36-річна жінка. Додамо, що це перша смерть на Львівщині від кору. Раніше ми інформували про те, що на у області інфекційні відділення лікарень переповнені.

Також повідомлялося, що з 11 лютого на Львівщині збираються розгортати тимчасові пункти вакцинації проти кору в навчальних закладах.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *