ОСТАННІ НОВИНИ

Із лютого львів'яни платитимуть за проїзд у маршрутках 7 грн

Соломія Головіна

|

Із лютого у Львові має зрости вартість проїзду у маршрутках до 7 грн. Про це сьогодні, 23 січня, під час прес-конференції повідомив заступник міського голови з питань ЖКГ Сергій Бабак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, за його словами, на наступне засідання виконавчого комітету у п’ятницю, 25 січня, винесуть два рішення: щодо безкоштовного проїзду пенсіонерів у автотранспорті приватних перевізників, а також коригування тарифу і його зростання до 7 грн.

Як пояснив Сергій Бабак, після погодження виконкомом ці рішення вступлять у дію з 1-2 лютого. Також він нагадав, що економічно обґрунтованим є тариф у розмірі 8,2 грн. Однак з перевізниками досягнули домовленості на рівні 7 грн.

«Це був рік складних переговорів з приватними перевізниками, ми переконували їх, що разом маємо працювати в одному полі. Буквально після нового року досягнули домовленості, що перевізники будуть без коштовно возити пенсіонерів та людей з інвалідністю 3 групи», – зазначив Сергій Бабак.

При цьому він додав, що всього пенсіонерів та осіб з інвалідністю третьої групи у Львові налічується до 100 тисяч. І зауважив, що на 2019 рік місто передбачило компенсацію за пільговий проїзд у маршрутках у розмірі 61 млн грн.

Також Сергій Бабак запевнив, що у найближчі місяці не варто очікувати на зростання ціни проїзду у електротранспорті.

Нагадаємо, приватні перевізники припинили безкоштовне перевезення пенсіонерів за віком та інвалідів 3 групи з 20 січня 2018 року. Пільговий проїзд залишався лише у комунального перевізника АТП № 1.

Також повідомлялося, що Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року. Востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф у маршрутках зріс до 5 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *