ОСТАННІ НОВИНИ

Понад 30 громад перейшли до ПЦУ на Вінничині

Омелян Шевчук

|

У Вінницькій області понад 30 громад завершили перехід до Православної церкви України, стосовно ще 20 громад триває процес переходу. Про це «Українській правді» розповів секретар Вінницького єпархіального управління Православної церкви України протодиякон Владислав Демченко.

 

За словами отця, у неділю до ПЦУ на Вінниччині перейшли ще дві громади УПЦ МП – у селі Пеньківці Літинського району та в селі Журавлівка Тульчинського району.

“Наразі у мене сидять представники ще трьох громад. Загалом на Вінниччині понад 30 громад майже завершили перехід до Православної церкви України ще 20 у процесі», – сказав він.

Як відомо, вчора у Сокальському районі парафія УПЦ МП перейшла до Православної церкви України,

Нагадаємо, першою до лав Православної церкви України перейшла церква Петра і Павла у Жовкві, яка є найбільшим храмом УПЦ МП на Львівщині. Згодом такі рішення погодили церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський район) та м. Угнів (Сокальський район). Також церква у селі Карів Сокальського району, яка входить до складу УПЦ МП,  ухвалила рішення перейти до Православної церкви України. Згодом в громада церкви УПЦ (МП) у селі Шандровець Турківського району прийняла рішення про перехід до помісної Православної церкви України. Загалом у Львівській області існує 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, де обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Фото: Великомостівська міська рада.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *