ОСТАННІ НОВИНИ

Вже 100 парафій УПЦ МП перейшли до Православної церкви України

Олена Карп'юк

|

Із моменту проведення Об’єднавчого собору до новоствореної Православної церкви України перейшло вже 100 парафій колишньої УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє ТСН, передає Львівський портал.

 

Найбільш активним регіоном, де парафії УПЦ МП переходять до ПЦУ, є Вінниччина. Загалом же найактивніше це роблять громади на заході та в центрі України, на Сході, Півдні та Півночі, а також у Київській області така активність значно нижча.

Останніми до першої сотні на Водохреще, 19 січня, до ПЦУ приєдналися релігійні громади села Стуфчинці (Хмельницька область), села Головчинці (Хмельницька область) та міста Хмельницький (парафія на честь св. Іоанна Богослова).

Зазначимо, що за даними 2002 року в Україні існує 2781 парафія УПЦ МП.

Як писав Львівський портал, на Львівщині до Православної церкви України перейшли 5 парафій УПЦ МП. Такі рішення погодили церкви УПЦ МП у селах Піщани та Верчани (Стрийський район), селі Карів та м. Угнів (Сокальський район). А першою до лав Православної церкви України перейшла церква Петра і Павла у Жовкві, яка є найбільшим храмом УПЦ МП на Львівщині.

Загалом у Львівській області існує 60 громад УПЦ МП.

Нагадаємо, 15 грудня 2018 року відбувся Об’єднавчий собор, де обрали митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля єдиної Православної церкви України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *