ОСТАННІ НОВИНИ

Як на Львівщині відзначатимуть День Соборності

Юлія Шпак

|

У вівторок, 22 січня, у День Соборності, на Львівщині відзначатимуть сторіччя Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день в області також відбудеться ряд урочистих заходів Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Також у цей день жителів Львівщини закликають прикрасити свої будинки, подвір’я, балкони чи вікна державним стягом, аби урочисто відзначити важливе для України свято.

Час Захід
Упродовж дня Молитва за Україну у всіх храмах області
11:00 Покладання квітів та запалення лампадок на могилах борців за незалежність України на полі почесних поховань № 67 Личаківського кладовища. Екуменічна панахида.
11:20  Покладання квітів до Меморіалу воїнам Української Галицької Армії на Личаківському кладовищі.
11:25 Запалення лампадок до могил Держсекретаря військових справ ЗУНР Д. Вітовського, коменданта Січових Стрільців М. Галущинського, керівника і засновника «ПЛАСТу» О. Тисовського, воїна УГА С. Левицького
11:30 Запалення лампадок до могили учасника АТО В. Гурняка
11:40 Покладання кошика з квітами та лампадок до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича
11:45 Покладання лампадок до могил воїнів АТО на полі почесних поховань № 76 Личаківського кладовища. Екуменічна панахида.
13:00 Відкриття меморіальної дошки, присвяченої 100-річчю формування першого Львівського піхотного полку імені князя Лева на будівлі ПВК «Захід».
17:00 Проведення мистецького дійства «100-річчя Соборності», громадського віча та акції «Живий стяг Соборності» на площі перед пам’ятником Т.Шевченку.
18:00 Урочиста академія з нагоди Дня Соборності України у Львівському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Соломії Крушельницької

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *