ОСТАННІ НОВИНИ

Принцеса, Сонцемір, Дельфіна: у Мін'юсті розповіли, як українці називали дітей у 2018 році

Юлія Шпак

|

Міністерства юстиції України підготувало статистику найпопулярніших імен, якими українці називали своїх немовлят у 2018 році.

 

«У кожному регіоні спостерігаються свої особливості щодо імен. Наприклад на Львівщині дуже поширені для дівчат такі імена як Софія, Анна, а в Харківській області Дар’я, Злата. Ми підвели і загальну статистику по Україні. У 2018 році хлопчиків найчастіше називали Матвій, Дмитро, Максим, Марко, Олександр, Артем, Андрій, Іван, Владислав. Дівчаток – Злата, Софія, Єва, Кіра, Яна, Марія, Вікторія, Анастасія, Поліна», – повідомила заступник Міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська.

У рейтингу найпопулярніших імен столиці для хлопчиків стали  – Богдан, Даніїл, Денис, Дмитро, Іван, Макар, Матвій, Марк, Олександр, Тимофій, Ярослав. Для дівчаток – Аріна, Анна, Валерія, Дарина, Єва, Злата, Марія, Мілана, Поліна, Софія, Соломія.

Ірина Садовська зазначила, що крім традиційних імен, українці вибирають і незвичні. В минулому році дівчаток називали – Принцеса, Нуне, Авігея, Сумаййа, Аглая, Аіша, Аполінарія, Дельфіна, Йохана-Клавдія, Мадона Лама, Філофтея. Хлопчиків – Сонцемір, Мадяк, Космос, Арон Діонісій, Лучіан, Нектарій.

Заступник Міністра юстиції також нагадала, що по всій Україні діє послуга Мін’юсту з видачі свідоцтва про народження дитини безпосередньо в пологовому будинку.

«Народження дитини це завжди для батьків переживання та додаткові клопоти. І завдання Мін’юсту спростити сервіси, які пов’язані з видачою документів, зокрема, свідоцтва про народження. Зараз батькам не потрібно бігати по установах, стояти в чергах, щоб отримати свідоцтво про народження. Все це можна зробити безпосередньо в пологовому будинку. На сьогоднішній день такою послугою можна скористатися в 468 медичних установах і за 2018 рік 162 тисячі новонароджених отримали свідоцтва про народження саме у пологовому будинку», – зазначила Ірина Садовська.

Нагадаємо, раніше Львівський портал повідомляв, що Головне управління статистики у Львівській області оприлюднило «Найпопулярніші та найбільш рідкісні імена дітей Львівської області». Так у фаворі минулого року були Софійки та Матвії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *