ОСТАННІ НОВИНИ

Пасажир Ryanair переплутав літаки і полетів до чужої країни

Омелян Шевчук

|

У Британському Міжнародному аеропорті Лідс-Бредфорд стався курйозний випадок із пасажиром рейсу Ryanair, який замість повернення до рідного Гданська приземлився у Мальті, про це повідомляє Сьогодні із посиланням на Daily Mail.

 

Як відомо 75-річний Павел Лавренюк приїхав на Різдво до рідних у Великій Британії, а 6 січня мав повернутися додому. Але старенький сів на неправильний рейс Ryanair і полетів замість Польщі у Мальту.

Лавренюк пройшов реєстрацію на рейс в аеропорту Лідс-Бредфорд, піднявся на борт літака, зайняв своє місце і був упевнений, що через дві години приземлиться в Гданську. Але літак доставив його не в Польщу, а на середземноморський острів Мальта, більш ніж в 3000 км від рідного дому.

Літній пасажир запідозрив, що щось не так, коли не зміг замовити таксі. Співробітник інформаційного бюро сказав йому: «Вибачте, пане, але я не розмовляю польською». І тоді Лавренюк зрозумів, що він у чужій країні, майже без грошей, не розуміє мови і нікому не може зателефонувати.

На щастя, його розмову зі співробітником аеропорту почула туристка з Польщі. Вона допомогла чоловікові зв’язатися з його дочкою, у якої він гостював в Бредфорді, і замовити квиток на рейс до Гданська. Лавренюк полетів додому того ж дня, але подорож була вельми виснажливою: в Польщі він приземлився лише через 14 годин після того, як вирушив у дорогу, повідомляє Daily Mail.

Квиток на літак поляку купувала його дочка Люцина. І жінка запевняє, що двічі перевірила броню: квиток був до Гданська. «Я була в розпачі, – зізнається Люцина, – мені було страшно за нього. Він був сам в чужій країні. Не розумію, як так сталося, що він опинився в Мальті».

У Swissport, агентстві, що обслуговує Ryanair, заявили, що знають про інцидент і вже почали внутрішнє розслідування.

«Ми розслідуємо, як це сталося, і проводимо повторний інструктаж усіх співробітників компанії. Приносимо свої вибачення пану Лавренюку за завдані незручності», – говориться в заяві.

Як відомо рейси із Лідсу-Бредфорду до Гданська і Мальти відправляються у неділю вранці із різницею у 10 хвилин.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *