ОСТАННІ НОВИНИ

Вчителі однієї із львівських шкіл залишили учня на кордоні, бо він забув біометричний паспорт

Вероніка Рой

|

У Львові розгорівся скандал довкола поїздки учнів 10-го класу СШ №98 до Італії. Мати одного з десятикласників заявила про те, що її сина залишили на кордоні з Угорщиною, бо він не взяв із собою біометричний паспорт. Про це мати хлопця Тетяна Бойко написала на своїй сторінці у Facebook.

 

«Сталася прикра ситуація, ми помилково дали нашій дитині не біометричний паспорт, а звичайний. Він також діючий, дитина виявила це перед кордоном і одразу сказав про це завучу, на яку була виписана довіреність про те, що ця людина з 10.01 по 18.01 несе відповідальність за життя та здоров’я нашого сина. Дізнавшись про це, Мних Т.М. заявила, що автобус чекати не буде, поки ми привеземо інший паспорт, без жодного бажання шукати компроміс. Ця розмова відбулась в 14.30, а в 15.00 нашу дитину висадили на мороз, навіть не домовившись, щоб він чекав в теплому приміщенні! Мені по телефону Мних Т.М. сказала, що домовилась з кимось з прикордонників, що його посадять в транспорт до Львова, але це виявились тільки слова…», – йдеться у повідомленні.

За словами Тетяни Бойко, хлопець залишився на кордоні сам та був змушений самостійно добиратися додому.

«Наш син простояв на морозі -6 до 18 год. і нікому до нього не було діла…Остаточно промерзнувши, він сказав, що буде шукати транспорт, щоб добратись на вокзал Чопа, який знаходиться в 7км, а потім ми втратили з ним зв’язок. Описати те, що ми пережили, поки його не було в мережі?… В результаті знайшлась добра людина, яка відвезла його на вокзал, а потім добрий провідник, набагато людяніший ніж ці «педагоги», взяв його без білета в поїзд, оскільки квитків не було. І наш син добрався додому в 3 год. ночі. Він перемерз і приїхав в стані шоку…Йому вже не потрібна була Італія, він просто хотів додому…», – написала вона.

Також мати хлопця додала, що після цієї ситуації він сильно захворів. Наразі школяр перебуває на стаціонарному лікуванні.

Згодом у Facebook-спільноті «Батьківська рада Львівщини» директор СШ №98  Людмила Земба також прокоментувала цю ситуацію. За її словами, вчителі шукали різні виходи із ситуації.

«Зараз мене найбільше турбує стан здоров’я Миколи. Одужуй швидше, дитино! Отже, протягом 2 годин ми перебували на кордоні України і 2 год. на кордоні Угорщини. Тільки під’їхавши до кордону Микола виявив, що паспорт не той. У мами було 4 год. привезти паспорт і вона телефоном нас запевняла, що везе його. Ми шукали різні варіанти виходу, бо мали на це час, адже 2 дітей мали дозвіл лише від одного з батьків, тому терміново робили дозволи і надсилали їх у Viber. Це все тривало більше 2 год.

Після більше двох годин очікування до нас підійшов начальник зміни і повідомив, що всі можуть їхати, крім Миколи і запевнив нас, що дитина залишиться і її передадуть батькам (на той час ми знали, що мама їде бла-бла каром). Ми ще раз поговорили з мамою і впевнились, що вона погоджується на таке рішення. Дитину ми залишили зі згоди мами на начальника зміни. Це надзвичайно неприємна ситуація і я готова нести відповідальність відповідно до чинного законодавства», – написала вона.

Як розповіла у коментарі Львівському порталу начальниця управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради Зоряна Довганик, управлінські рішення стосовно цієї ситуації будуть приймати після перевірки.

«Цю інформацію ми бачили у соціальних мережах. Звичайно, що ми засуджуємо поведінку керівника. Йде мова не тільки про те, що це керівник, а йде мова про те, що людина, яка взяла відповідальність за життя і здоров’я дітей, не мала права і не могла цього зробити. Не говорячи вже про якісь документи та правила. Вона не мала якогось морального правила залишити дитину, не маючи значення, скільки їй років, адже вона є учнем цієї школи і за неї відповідають дорослі, які перебувають у поїздці. Тому лише за результатами проведення перевірки ми будемо приймати управлінські рішення. Ми не були ще в школі, не спілкувалися безпосередньо із організаторами поїздки. Тому більш конкретніше можна говорити після проведення перевірки», – зазначила вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *