ОСТАННІ НОВИНИ

Влітку на Сихові запрацює інноваційній освітній простір Lviv Оpen Lab

Наталя Дуляба

|

У Львові затвердили програму розвитку дітей та молоді із застосуванням інноваційних методів та комплексним підходом до вивчення природничих наук. У її межах вже влітку 2019 року на Сихові планують відкрити інноваційний освітній простір Lviv Оpen Lab. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 20 грудня, проголосували 44 депутати. Про це зі сесійної зали Львівської міськради передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповіла директорка департаменту розвитку міськради Львова Наталія Бунда, інноваційний освітній простір Lviv Оpen Lab збираються відкрити у приміщенні будинку №58 на просп. Червоної Калини. Там вже розпочали необхідні ремонтні роботи.

«На Сихові ми створюємо інноваційний простір Lviv Оpen Lab, там бібліотека поєднуватиметься з фототехнікою, робототехнікою, фізико-хімічними лабораторіями. Завдяки цьому прививатиметься інтерес дітей до науки. За найоптимістичнішими прогнозами цей простір ми відкриємо у травні-червні», – розповіла Наталія Бунда.

За її словами, Lviv Оpen Lab є пілотним освітнім проектом, який впроваджують у Львові. І на його основі подібні проекти реалізовуватимуть в інших районах міста.

Сама програма розвитку дітей та молоді із застосуванням інноваційних методів та комплексним підходом до вивчення природничих наук передбачає також:

  • розробку програм інноваційної освіти;
  • створення матеріально-технічної бази для комплексного вивчення природничих наук;
  • розробку та впровадження системи занять з комплексного вивчення природничих, прикладних та гуманітарних наук;
  • проведення різного рівня інтелектуальних конкурсів, турнірів, літератірних, наукових заходів.

Скільки коштів потрібно на реалізацію цієї інноваційної освітньої програми у Львові, наразі не відомо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *