ОСТАННІ НОВИНИ

Незабаром розпочнуть демонтаж 30-метрової стели Монументу Слави на Стрийській

Вероніка Рой

|

Незабаром у Львові розпочнуть роботи із демонтажу 30-метрової стели Монументу Слави, що на вулиці Стрийській. Про це сьогодні, 17 грудня, під час брифінгу повідомив голова Галицької районної адміністрації Андрій Зозуля, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, Галицька районна рада тричі оголошувала тендер на демонтаж стели Монументу Слави.

«Конструкція високої стели Монументу Слави є аварійною, окремі її елементи загрожують падінню. Наразі ми маємо технічні висновки про аварійність конструкції Монументу. Крім того, на наше замовлення були виготовленні конструкції про можливі методи демонтажу Монументу. Після отримання цих висновків ми одержали необхідне бюджетне фінансування…На сьогодні у нас є пряма угода з будівельною компанією, яка проводитиме цей демонтаж», – пояснив Андрій Зозуля.

Як йдеться на сайті публічних закупівель ProZorro, демонтаж стели Монументу Слави на вулиці Стрийській мають провести до 31 грудня 2018 року. Вартість демонтажу становить понад 295 тисяч гривень. Роботи виконуватиме ТзОВ «БК Альтера».

«Роботи з демонтажу можуть стартуватимуть лише тоді, коли будуть сприятливі погодні умови. Демонтаж планують провести до кінця цього року, однак можливо й таке, що роботи продовжаться на початку 2019 року», – додав Андрій Зозуля.

Як повідомляв Львівський портал,  в кінці квітня Монумент Слави у Львові обгородили високим парканом, на встановлення якого  виділили більше 400 тисяч гривень. Під час засідання робочої групи щодо вирішення долі пам’ятки дійшли висновку, що частина елементів конструкції пам’ятника Монументу Слави перебуває в гостро аварійному стані. Відтак виконавчий комітет прийняв рішення про виготовлення висновків щодо технічного стану Монументу Слави, і, зокрема, було замовлено дослідження у НУ «Львівська політехніка» щодо технічного стану ключових конструкцій пам’ятника.

Галицька районна адміністрація стала замовником протиаварійних робіт – демонтажу найвищої стели пам’ятника, яка становить найбільшу загрозу.

Також Спілка архітекторів висувала ідею щодо будівництва паркінгу на території Монументу Слави.

Нагадаємо, нещодавно представники львівських праворадикальних організацій самовільно встановили камінь біля Монумента Слави на вул. Стрийській.

Раніше Львівський портал публікував матеріал «Руїна комунізму: Монумент слави чи ганьби».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *