ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині через отруєння чадним газом 23-річний молодик потрапив до лікарні

Юлія Шпак

|

Вчора, 16 грудня, на Львівщині чадним газом отруївся 23-річний молодик. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА.

 

Так, о 09:00 год., у селі Новий Яричів (Кам’янка-Бузький район), по вул. Шевченка, у приватному житловому будинку, отруївся, ймовірно, чадним газом 23-річний місцевий мешканець, який був госпіталізований до ОКЛ – 13% карбоксигемоглобіну.

Обставини події встановлюються.

У департаменті нагадують, що  порушення правил безпеки при експлуатації в холодну пору року пічного і газового опалення – поширена причина виникнення пожеж у побуті та нещасних випадків, пов’язаних з отруєнням чадним газом.

У зв’язку із перепадами атмосферного тиску під час коливання температури повітря порушується тяга в димових і вентиляційних каналах, що негативно впливає на роботу газового і пічного обладнання, тому закликаємо мешканців області неухильно дотримуватися наступних правил:

у разі використання для опалення газових приладів у сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвід продуктів згоряння в димоходи, оскільки є загроза виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення;

у період різких похолодань власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів і вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів; не використовувати для обігріву приміщень несертифіковані та саморобні нагрівальні прилади, газові кухонні плити.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *