ОСТАННІ НОВИНИ

З перевізниками знову узгодили перелік пільгових категорій, що мають право на безкоштовне користування громадським транспортом

Олександр Косик

|

У Львівській облдержадміністрації відбулась зустріч з перевізниками, які надають послуги на території Львівської області. На зустрічі було вкотре узгоджено, хто має право на безкоштовний проїзд у приміському, міжміському та міському транспорті. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

 

“Тема нашої сьогоднішньої зустрічі – це підписання чи перепідписання Меморандуму, який діє ще з минулого року. Згідно з ним п’ять пільгових категорій мають право перевозитися безкоштовно у приміському, міжміському та міському транспорті”, – зазначив заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Роман Филипів.

Нагадаємо, що 31 травня Львівська обласна державна адміністрація, Львівський обласний осередок Всеукраїнської Громадської Організації «Всеукраїнська асоціація автомобільних перевізників», Львівська обласна організація роботодавців транспорту, Львівська обласна організація профспілки працівників автомобільного транспорту та шляхового господарства України підписали Меморандум про співпрацю.

Відповідно до документа, суб’єкти господарювання, які здійснюють перевезення пасажирів на міських, приміських та міжміських автобусних маршрутах загального користування області, забезпечують безкоштовний проїзд в межах Львівської області пільгових категорій громадян, а саме: учасників бойових дій, бійців-добровольців АТО, осіб з інвалідністю внаслідок війни, членів сімей загиблих. Окрім того, до цього числа увійшли також особи з інвалідністю 1-ої групи по зору та супроводжуючі особи.

За підсумками зустрічі сторони вирішили перепідписати Меморандум. Відтак, відшкодування витрат перевізників у 2019 році здійснюватиметься за рахунок районних бюджетів, бюджетів ОТГ та міст обласного значення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *