ОСТАННІ НОВИНИ

В НБУ розповіли, як працюватимуть банки під час новорічних свят

Олена Карп'юк

|

Національний банк України зобов’язав банки забезпечити безперебійну роботу банкоматів, підкріпити їх готівкою різних номіналів для обслуговування клієнтів в період новорічно-різдвяних свят. Про це йдеться на офіційному сайті НБУ, передає Львівський портал.

 

Нацбанк встановив, що 27 та 28 грудня робота система електронних платежів (СЕП) працюватиме у режимі продовженого банківського дня – на дві години довше.

Водночас 29 грудня передбачений скорочений робочий день системи – до 15:00 год., при цьому до 13:00 год. в СЕП будуть проводитися платежі лише між банківськими установами, що підпорядковані одній юридичній особі, а також платежі на користь НБУ та органів Держказначейства.

30, 31 грудня 2018 року, а також 1, 5, 6 і 7 січня 2019 року СЕП, система електронної пошти, депозитарій Національного банку, а також системи «Сертиф, Реєстр договорів з нерезидентами працювати не будуть.

2 січня банки працюватимуть без клієнтів і будуть забезпечувати комплекс робіт, пов’язаних із початком нового звітного року. Міжбанківські перекази коштів через СЕП цього дня здійснюватися не будуть.

3, 4 і з 8 січня СЕП і банківська система України будуть працювати в звичайному режимі. Також у період із 29 грудня до 3 січня 2019 року включно буде діяти офіційний курс гривні, розрахований Національним банком 28 грудня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *