ОСТАННІ НОВИНИ

Українців закликають регулярно проходити обстеження на туберкульоз

Юлія Шпак

|

Українців закликають проходити обстеження на туберкульоз. Адже раннє та своєчасне виявлення туберкульозу і регулярний прийом ліків дозволяє повністю вилікувати хворобу навіть без госпіталізації. Про це у Facebook написала в.о міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

 

Вона зазначила, що епідемію туберкульозу в Україні було зафіксовано ще в 1995-му році, і до сьогодні вона не подолана.

«Поки в країнах з розвиненими системами охорони здоров‘я зосереджувалися на ранньому виявленні і амбулаторному лікуванні туберкульозу, в Україні система була сфокусована на діагностуванні вже важких форм хвороби та ізоляції пацієнтів. Це стало однією з причин розповсюдження стійких до ліків форм туберкульозу», – написала в.о міністра охорони здоров’я.

Також Уляна Супрун повідомила, що 50% населення є носіями туберкульозу, а вірогідність того, що інфекція перейде зі сплячого режиму в активний впродовж життя складає 10%.

«Тому регулярна діагностика хвороби стосується кожного. Раннє та своєчасне виявлення туберкульозу і регулярний прийом ліків дозволяє повністю вилікувати хворобу навіть без госпіталізації. Кожен може отримати ліки у свого сімейного лікаря безоплатно. Пройдіть тестування на туберкульоз у свого сімейного лікаря та заохочуйте близьких та знайомих зробити те саме», – додала вона.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *