ОСТАННІ НОВИНИ

Поблизу різдвяного ярмарку у Страсбурзі сталася стрілянина: загинуло четверо людей

Юлія Шпак

|

У понеділок ввечері поблизу різдвяного ярмарку в центрі міста Страсбург, де у ці дні проходить сесія Європейського парламенту, невідомий обстріляв людей з автоматичної зброї. Про це повідомляє ЄП з посиланням на префектуру департаменту Нижній Рейн (Ельзас).

 

За даними місцевої поліції, в результаті обстрілу постраждало 11 людей. Один з них від отриманих поранень загинув. Ще 10 людей доставлені у госпіталі Страсбурга. Повідомляється також, що у медичних закладах оголошений так званий “білий план” з реагування на надзвичайні ситуації із потенційно великою кількістю поранених.

Згодом УП з посиланням BFM TV повідомила, що поліція встановила особу чоловіка, який відкрив стрілянину біля різдвяного ярмарку у французькому Страсбурзі.

Нападнику 29 років, він уродженець Страсбурга. У вівторок уранці його мали заарештувати за вбивство, але не застали вдома.

Міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер перед вильотом в Страсбург підтвердив журналістам, що особу стрілка встановили, і  що він був відомий службам безпеки як «можлива терористична загроза».

Reuters, у свою чергу, повідомляє, що кількість жертв після нападу зросла до 4.

Мотив злочину нападника наразі невідомий. Прокуратура щодо боротьби із тероризмом вже почала розслідування.

За даними джерел Reuters, приблизно через 2 години після нападу поліція загнала підозрюваного в кут і почала перестрілку з ним.

Французькі ЗМІ повідомляли, що нападник переховувався в магазині на вулиці Епіналь. Наразі невідомо, чи його затримали, чи ні.

Пізніше мер Страсбурга Роланд Рі підтвердив AFP, що загинули 4 людини, 4 постраждалих у крититчному стані.

Європейський парламент, засідання якого проходило у Страсбурзі, ухвалив рішення припинити роботу, допуск у будівлю закритий.

Фото: Reuters, AFP

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *