ОСТАННІ НОВИНИ

МВС показало вертольоти, які закуплять Україні для поліцейських операцій

Олександр Косик

|

Україна отримає вертольоти Airbus H-145 для поліцейських операцій із найсучаснішою авіонікою. Також їх можна буде переоснастити під конкретну задачу за 40 хвилин. Про це повідомляє департамент комунікації МВС України, передає Львівський портал.

 

Вертольоти Airbus Н-145 будуть оснащені найсучаснішою технікою та авіонікою, яка може працювати як за рекордно низьких, так і за надвисоких температур. Про це вчора, 10 грудня, сказав Арсен Аваков під час робочої поїздки до Мюнхена, Німеччина.

«Система авіаційної безпеки України, яку ми зараз формуємо, запрацює в повній мірі в 2021 році, буде поповнена 55 вертольотами. В тому числі, вже за рік, вона поповниться машинами Н-145, сучасними моделями, зі всією новою авіонікою, зі всіма новими технічними доопрацюваннями, які працюють у режимі від -40C до +50С та до 30 хвилин можуть перебувати у повітрі у нерухомому стані», – сказав Арсен Аваков.

Кожен з цих вертольотів по суті конструктор, вони можуть бути оснащені під конкретну задачу, чи то медична функція, чи рятувальна, чи доставка спепризначенців або спеціальне спостереження. Змінює конфігурацію під конкретну задачу за 40 хвилин.

В Мюнхені міністр внутрішніх справ на заводі проінспектував зборку вертольотів Н-145 для України.

«Ми тут говоримо про деталі, про комплектування, про модифікації які потрібні для України. Всі ці вертольоти будуть виконувати у нас в країні ті самі функції що і в Німеччині, і у Франції: пошук злочинців, рятувальні операції, операції в горах та воді. Плюс контроль кордону, особливо в зонах мало доступних для звичайних підрозділів, наприклад в Чорнобильській зоні, зони контролю з РФ, морські зони», – зазначив Арсен Аваков.

«Вертольоти Airbus Н-145 можуть виконувати поліцейські місії з пошуку злочинців та зниклих осіб, також вони оснащені інфрачервоними камерами, що дозволяють здійснювати пошуки людей у темну пору доби. За рахунок надсучасного обладнання вертольоту, пілот може не перейматися технічними питаннями і повністю концентруватися на місії», – сказав заступник глави Нацполіції Ігор Купранець.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *