ОСТАННІ НОВИНИ

Мешканці просять облраду не дозволити Садовому будувати сміттєвий завод у Львові

Соломія Головіна

|

Під стінами Львівської обласної ради сьогодні, 11 грудня, на пікет проти будівництва сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13 вийшли місцеві мешканці. Про це з місця події передає кореспондент Львівського порталу.

 

Люди, які зібралися перед сесією обласної ради, тримають в руках плакати з написами «Сміттєпереробний завод – це ракова пухлина Знесіння, Малехова, Лисиничів», «Знесіння – проти сміттєпереробного комплексу», «Знесіння – паркова зона, а не зона екологічного лиха».

«Ми просимо облраду та облдержадміністрацію допомогти зупинити “безпредєл” Садового. Це просто маразм в центрі Львова, біля самого Високого Замку, на очисних аварійних спорудах будувати сміттєпереробний завод», –розповіла мешканка вулиці Новознесенської Галина Мартин.

Вона також пояснила, що і без заводу у районі є загрозливий екологічний стан через діяльність низки підприємств.

«Очисні споруди побудовані ще у 60-их роках. Нині Львів настільки забудований, що вони просто не справляються. Сморід стоїть такий, що неможливо відчинити вікно», – зауважила Галина Мартин.

Як повідомляв Львівський портал, проект майбутнього сміттєпереробного заводу розробляє львівська компанія Інститут проектування «Комфортбуд», яка не має досвіду роботи з подібними проектами. А будувати завод зголосилися спочатку 12 компаній, а нещодавно цей список зменшився вже до 5 фірм.

1 червня у Києві підписали угоду на отримання 35 млн євро кредиту від ЄБРР на будівництво сміттєпереробного заводу у Львові та на рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища.

Міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що сміттєпереробний завод зведуть через два роки, а рекультивацію Грибовицького сміттєзвалища завершать через п’ять років. Саме будівництво заводу планують розпочати до літа 2019 року.

Натомість у липні у Львові з ініціативи місцевих мешканців відбулись громадські слухання щодо сміттєпереробного заводу на вул. Пластовій, 13. Проти його будівництва проголосували 325 людей з 352 зареєстрованих. Також вони неодноразово пікетували під міською радою на збирали підписи проти зведення цього заводу.

Позицію місцевих жителів підтримували й депутати міськради Львова, вони закликали Андрія Садового розглянути альтернативу земельній ділянці на вулиці Пластовій, 13 для будівництва сміттєпереробного комплексу.

Також Львівський портал побував у Польщі, де на власні очі подивився, як там працюють такі сміттєпереробні комплекси. Про те, який завод і компостувальну станцію збудують у Львові, де чекати нового полігону сміття, а також скільки на це все потрібно коштів, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *