ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради вимагають у Порошенка закрити Генконсульство РФ у Львові

Соломія Головіна

|

Депутати Львівської обласної ради вимагають у Президента України, Міністерства закордонних справ України закриття Генерального консульства РФ у Львові. Таке звернення обласні обранці прийняли сьогодні, 11 грудня, під час позачергової сесії, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Депутати наголошують, що МЗС в ситуації запровадження воєнного стану в частині України та захоплення українських моряків росіянами зобов’язане посилити дипломатичний тис на РФ у всіх напрямках аж до розірвання дипломатичних відносин.

Як зазначається у зверненні до Президента і МЗС, за прикладом Франції, Німеччини, Польщі, Італії, Нідерландів, Данії, котрі примусово висилають російських дипломатів, Україна повинна також відповісти на системну гібридну війну, яку Росія проводить проти України.

«Також вимагаємо негайного закриття Генерального консульства Російської Федерації у Львові, що на вул. К. Левицького,95. Упевнені, що такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшать соціальну напругу та провокації, які вчиняються агентами розвідки та ФСБ Росії проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України», – наголошують депутати ЛОР.

Як повідомляв Львівський портал, 26 листопада львів’яни зареєстрували до ЛМР електронну петицію з вимогою закриття Генерального консульства Російської Федерації, що на вул. Левицького, 95.

Депутати Львівської міської ради виступили з підтримкою цієї петиції, тож проситимуть міністра закордонних справ України Павла Клімкіна закрити у Львові консульство Росії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *