ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні у школах Львівщини провели 1200 уроків, присвячених Всеукраїнському тижню права

Вероніка Рой

|

Сьогодні, 10 грудня, розпочався Всеукраїнський тиждень права, метою проведення якого є максимальне поширення і розповсюдження інформації про права людини та способи їх застосування. Про це Львівському порталу розповів керівник Головного територіального управління юстиції у Львівській області Тарас Грень.

 

За його словами, сьогодні у школах Львівської області провели 1200 уроків, які мали на меті ознайомити школярів із базовими знаннями про свої права.

«Почали ми Тиждень права із розмов зі школярами навчальних закладів. Ми вважаємо, чим раніше діти будуть розуміти ті чи інші структурні речі, тим кращими громадянами вони будуть у майбутньому. Наприклад, у ліцеї «Просвіта» у Львові ми для дітей провели урок в ігровій формі. Їм було цікаво та водночас повчально, адже діти отримали нову інформацію про свої права. Загалом нині у Львівській області вдалось провести близько 1200 таких уроків», – розповів Тарас Грень.

Також він вважає, що про права та обов’язки громадян потрібно говорити завжди, аби українці були більш свідомі та обізнані.

«Однією з функцій юстиції є правопросвітницька робота. Сьогодні мало мати закони, треба вміти їх застосовувати. І об’єктивно, мало, щоб їх застосовувала тільки певна кількість людей. Чим більше осіб знає про свої права, чим більше людей знає про механізми, які передбачені законодавством, тим законодавство застосовується адекватніше, використовується реальніше, і таким чином права громадян захищаються краще», – додав Тарас Грень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *