ОСТАННІ НОВИНИ

Троє науковців зі Львова отримали премії від Порошенка

Наталя Дуляба

|

Трьом науковцям Львівського національного університету імені Івана Франка присудили цьогорічні премії Президента України для молодих учених. Про це йдеться у відповідному указі Петра Порошенка, передає Львівський портал.

 

Премії Президента України для молодих вчених 2018 року отримали такі науковці зі Львова:

  • Роман Литвин, кандидат хімічних наук, старший науковий співробітник ЛНУ імені Івана Франка, – за свою роботу «Конструювання арилзаміщених гетероциклічних сполук з біологічною активністю та для потреб оптоелектроніки»;
  • Тарас Малий, кандидат фізико-математичних наук, старший науковий співробітник ЛНУ імені Івана Франка, – за свою роботу «Нові люмінесцентні матеріали для реєстрації іонізуючого випромінювання»;
  • Андрій Жишкович, кандидат фізико-математичних наук, науковий співробітник ЛНУ імені Івана Франка, – за свою роботу «Нові люмінесцентні матеріали для реєстрації іонізуючого випромінювання».

Загалом президентські премії отримали 86 молодих учених зі всієї України. Всі нагороди призначені на підставі подання Комітету з Державних премій України в галузі науки і техніки.

Зазначимо, що премії Президента України для молодих вчених вручають за видатні наукові дослідження, які сприяють подальшому розвитку гуманітарних, природничих, технічних наук, позитивно впливають на суспільний прогрес і утверджують високий авторитет вітчизняної науки у світі. Лауреатам премії вручають свідоцтво і почесний знак, також вони отримують по 40 тисяч гривень.

Вперше такі премії в Україні почали вручати у 2000 році.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *