ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія дозволила реконструювати ще одну пам’ятку архітектури в центрі Львова

Наталя Дуляба

|

ТзОВ «Інститут соціальних технологій» дозволили провести ремонтно-реставраційні роботи на горищі пам’ятки архітектури на вул. Поповича, 9 для того, аби пристосувати його під адміністративні приміщення. Відповідні містобудівні умови та обмеження сьогодні, 7 грудня, видав виконавчий комітет Львівської міськради, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як розповів головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, дах будинку №9 на вул. Поповича планують переробити на дворівневі адміністративні приміщення. Втім він запевнив, що жодних добудов на пам’ятці архітектури не буде.

«Це буде пристосування мансардного поверху під приміщення, тобто з даху зроблять приміщення. Площа до реконструкції мансарди становить 1414 кв м, після – 2087 кв м. Добудови не буде, площа збільшиться за рахунок того, що сам дах є високий», – пояснив Юліан Чаплінський.

Своїм рішенням виконавчий комітет встановив, що після реконструкції будівля не повинна перевищувати 25,2 м у висоту.

Своєю чергою начальниця міського управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко підтвердила, що з горища можна зробити дворівневі приміщення. Втім за її словами, з двору вигляд самого даху таки зміниться.

«Попередній власник раніше вже хотів доробити житлові квартири. Тепер є новий власник, який підійшов до цього як до пам’ятки. Горище справді є дуже високе, тому там можна зробити два рівні в межах існуючого горища без підняття гребеня даху. Трохи зміниться конфігурація даху з боку двору, але те, що буде збережена середина, думаю, є нормальним», – розповіла Лілія Онищенко.

Як видно на візуалізації, в межах реконструкції ТзОВ «Інститут соціальних технологій» таки планує піднімати гребінь даху, а також облаштувати на ньому облядові майданчики.

Зазначимо, що будинок №9 на вул. Поповича є пам’яткою архітектури місцевого значення, також вона розташована в межах історичного ареалу Львова.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Інститут соціальних технологій» заснували у 2000 році, зареєстроване воно саме на вул. Поповича, 9. Засновником компанії є ТзОВ «Атлант Інвест Захід», яке належить дрогобиччанці Сюзанні Кімакович.

Основний вид діяльності ТзОВ «Інститут соціальних технологій» вказаний як надання в оренду й експлуатацію власного чи орендованого нерухомого майна, розмір його статутного капіталу становить більше 1,5 млн грн.

Нагадаємо, нещодавно міська рада дозволила приватній фірмі відреставрувати пам’ятку архітектури на вул. Вірменській і облаштувати в ній ресторан та апартаменти. А на початку жовтня мерія погодила облаштування магазинів у пам’ятках на площі Ринок та на вул. Руській.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *