ОСТАННІ НОВИНИ

З червня 2019 року планують запустити поїзд Львів-Люблін

Вероніка Рой

|

Міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик заявив, що залізничне сполучення між Львовом і Любліном планують налагодити вже в 2019 році. Передбачається, що запуск поїзда між двома містами відбудеться вже у червні.  Про це польський міністр розповів вчора, 5 грудня, на спільній прес-конференції з міністром інфраструктури України Володимиром Омеляном, передає ЦТС.

 

Анджей Адамчик зазначив, що для реалізації проекту розглядаються три можливі варіанти: перший – з пересадкою пасажирів з вагонів українського поїзда в польський поїзд, другий – використання вагонів з автоматичною зміною ширини колії, третій – будівництво нових шляхів.

«На нашу думку, перший варіант найбільш вірогідний. І думаю, що цей потяг може бути вже в розкладі з червня 2019 року або найпізніше – взимку», – зазначив міністр інфраструктури Польщі.

У свою чергу міністр інфраструктури України додав: «Зараз сполучення Київ-Перемишль лідирує за кількістю перевезених пасажирів. Ми розширюємо географію перевезень між Україною та Польщею. Разом з польськими колегами працюємо над відновленням ж/д сполучення Перемишль-Мальховіце-Нижанковичі, а також Люблін- Львів».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *