ОСТАННІ НОВИНИ

Вибори в ОТГ: де на Львівщині є найбільша конкуренція між кандидатами?

Олена Карп'юк

|

23 грудня на Львівщині відбудуться перші місцеві вибори у п’ятьох об’єднаних територіальних громадах: Радехівській та Бібрській міських, Меденицькій і Лопатинській селищних, а також у Зимновідській сільській. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Як розповіла начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської ОДА Зоряна Павлів, загалом в області територіальні виборчі комісії зареєстрували 1040 кандидатів у депутати і 31 кандидата на посади міських, селищних і сільського голів.

Втім усього 23 грудня на Львівщині обиратимуть 130 депутатів – по 26 в кожній із п’яти ОТГ.

Найбільша конкуренція є в Радехівській і Бібрській міських ОТГ – у них зареєстровано 318 і 312 кандидатів у депутати. Натомість найменше бажаючих стати депутатом у Меденицькій селищній ОТГ – 100 осіб.

Із 31-го кандидата на посади голів, восьмеро балотуватимуться на посаду Зимновідського сільського голови, по семеро – на посади Радехівського та Бібрського міських голів, п’ятеро – на посаду Лопатинського селищного голови і четверо – на посаду Меденицького селищного голови.

Серед зареєстрованих на посади голів 18 кандидатів (58%) є партійними висуванцями. Вони представляють 7 політичних партій. 27 зареєстрованих кандидатів (87%) є чоловіками.

Зазначимо, що на Львівщині створено уже 40 об’єднаних територіальних громад. Втім за Перспективним планом їх має бути 94-95.

Нагадаємо, участь у виборах 23 грудня на Львівщині братимуть 47 політичних партій. Із детальним переліком можна ознайомитися тут.

Також через введення воєнного стану у 10 областях України вибори до ОТГ не відбудуться.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *