ОСТАННІ НОВИНИ

Де з’явиться новий сміттєвий полігон Львівщини?

Андрій Котенський

|

Облаштування полігонів можливе за межами міст. Відтак Львів шукає територію, щоб домовитися з її власником та влаштувати такий полігон поза межами міста. Саме там мають захоронювати залишки сміття, яке не вдасться переробити на новому сміттєпереробному заводі. Про це Львівському порталу розповів керівник ЛКП «Зелене місто» Вадим Ноздря.

 

За словами Вадима Ноздрі, у Національній стратегії управління відходами передбачено, що кожна область має визначити локацію на своїй території для розташування нового регіонального полігону, для потреб усієї області. Це чітко прописано як відповідальність обласної влади.

«Ми слідкуємо за процесом, і якщо він не буде розвиватися у правильному напрямку, то будемо змушені самі знайти можливість подіти залишки переробки сміттєпереробного заводу. Як один із варіантів ми розглядаємо можливість облаштування карти для брикетованих відходів, яка буде на відстані 100-120 км від міста. Щоб зекономити на транспорті, ми спресуємо 30-40% залишкових відходів і транспортуємо на цю відстань», – повідомив він.

Який сміттєпереробний завод і компостувальну станцію збудують у Львові? Як виглядають подібні об’єкти у Польщі? Про це та ще багато цікавого читайте у нашому матеріалі: ТУТ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *