ОСТАННІ НОВИНИ

Незаконні рубки дерев на Старосамбірщині. Дейнека каже, що ліс нищать самі місцеві мешканці

Соломія Головіна

|

Під час апаратної наради у Львівській ОДА сьогодні, 3 грудня, підняли проблему незаконних рубок у Старосамбірському районі. Начальник Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолій Дейнека заявив, що ліс рубають самі ж місцеві мешканці. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як пояснив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич, через дію мораторію суб’єкти господарської діяльності в лісовій галузі можна перевіряти лише за зверненням громадян і за погодження регуляторної служби.

Так, за його словами, збитки заподіяні незаконними рубками ДП «Дрогобицький ЛГ» складають понад 5 млн грн, Старосамбірському ДПГП «Галсільліс» – 350 тис. грн, Славському ДПГП «Галсільліс» – 67 тис. грн.

«Дуже багато скарг з’явилося на Старосамбірський «Галсільліс». На сьогоднішній день приділяємо йому особливу увагу. Громадськість кричить, що там зрубують тисячі дерев, при виїзді на місце ми фіксуємо 100-150, але це знову ж таки збитки, нанесені державі. Проведено низку нарад, маю надію, що з них все-таки буде якась користь і Старосамбірський «Галсільліс» запрацює в межах чинного законодавства. При цьому районна рада лише критикує, нема жодних дій », – зазначив Микола Маланич.

Своєю чергою Анатолій Дейнека наголосив, що цього року у державних лісах кількість незаконних рубок знизилася на 57%.

«Водночас проблема є в тому, що у Старосамбірському районі та загалом у гірських районах самі місцеві жителі провадять ці незаконні рубки, ніхто чужий туди не приходить», – зазначив він.

Нещодавно, один з депутатів облради забив на сполох через рубки дерев під виглядом санітарних чисток у Дублянському лісництві Самбірського району.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *