ОСТАННІ НОВИНИ

Сенцов удостоївся премії польського МЗС «За людську гідність»

Омелян Шевчук

|

Незаконно ув’язнений в РФ Олег Сенцов удостоївся премії Міністерства закордонних справ Польщі  «За людську гідність» (Pro Dignitate Humana). Про це 1 грудня повідомив глава польського МЗС Яцек Чапутович, пише «Інтерфакс-Україна».

 

«Для мене честь, що в цьому році я можу відзначити премією “За людську гідність” пана Олега Сенцова за визнання його заслуг у сфері прав людини, безкомпромісного захисту осіб, які зазнали переслідувань, і тих, хто зазнав репресій», – зазначив Чапутович на врученні премії в суботу у Києві.

Премія була вручена сестрі Сенцова Наталії Каплан. Вона висловила надію, що завдяки міжнародній підтримці режисер зможе особисто подякувати за дане визнання.

«Олег, незважаючи ні на що, продовжує боротися … Він … не відступив від своїх переконань і готовий за них дійсно піти до кінця», – розповіла сестра Сенцова.

Глава МЗС України Павло Клімкін подякував польським колегам за премію Сенцову, який “як людина і герой, який протистояв російській окупації, боровся за звільнення всіх політв’язнів Кремля”.

“Відзнака ще більш символічна, коли тепер поряд з політв’язнями, Росія захопила 24 українських військовополонених”, – додав Клімкін.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *