ОСТАННІ НОВИНИ

Україна заборонила вʼїзд російським чоловікам віком від 16 до 60 років

Юлія Шпак

|

Україна під час воєнного стану не пропускатиме на свою територію росіян чоловічої статі віком від 16-ти до 60 років за незначним винятком. Винятком буде здійснення гуманітарної місії, як то прибуття на похорон. Про це йшлося на нараді щодо посилення обороноздатності України за участю президента, передає УП.

 

Голова Державної прикордонної служби України Петро Цигикал повідомив, що його відомство переведено 1-й рівень боєготовності, кордон охороняється за посиленим варіантом, наряди на кордоні з Росією й анексованим Кримом посилено.

«Обмежено в’їзд іноземців – перш за все, громадян Російської Федерації. Здійснюється непропуск громадян Російської Федерації віком від 16-ти до 60 років, осіб чоловічої статі. Що стосується громадян України – ніяких обмежень не існує», – заявив він.

«У разі виникнення обстановки гуманітарного характеру пропуск громадян Російської Федерації, які їдуть, наприклад, на похорони чи з якоюсь іншою гуманітарною метою, ми пропускаємо», – додав голова Прикордонної служби.

Президент Петро Порошенко уточнив, чи це «заходи, які перешкоджають Російській Федерації формувати тут загони приватних армій, які насправді є представниками Збройних сил Російської Федерації і не дати їм провести операції, які вони намагалися провести в 2014-му році». Цигикал ствердно кивнув.

«Тобто ще раз :чоловіча стать, 16-60 (років), застосовується обмеження, крім гуманітарних випадків, які будуть чітко виписані в інструкції», – наголосив Порошенко.

«І я би посилив вимоги щодо реєстрації в областях, у яких введено воєнний стан, для громадян Російської Федерації. Пропозицію прошу внести мені протягом 24 годин, на затвердження», – заявив президент.

Нагадаємо, 26 листопада, на екстреному засіданні Верховна Рада затвердила указ Петра Порошенка щодо введення воєнного стану. 28 листопада Президент підписав закон про воєнний стан.

Водночас вчора в Державній прикордонній службі України заявили, що на час дії воєнного стану адміністративний кордон у окупованих Кримом зможуть перетинати тільки громадяни України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *