ОСТАННІ НОВИНИ

У Польщі для українців запустили інформаційну кампанію про щеплення від кору

Юлія Шпак

|

У школах одного з регіонів Польщі для громадян України запустили інформаційну кампанію про щеплення від кору. Про це пише «Польське радіо».

 

Повідомляється, що західнопоморський воєводський санітарний інспектор написав лист до батьків про вакцинацію від кору та запустив інформаційну кампанію у школах, у яких вчаться діти громадян України, котрі живуть в регіоні. Акція має заохотити українців робити щеплення.

«Ми не маємо проблеми із захворюваністю на кір у Західнопоморському воєводстві. Цю акцію ми проводимо профілактично», – сказала речниця Воєводської санітарно-епідеміологічної станції у Щецині Малґожата Каплан.

Вона додала, що зусилля, спрямовані до громадян України, які живуть в регіоні, почали у зв’язку з порушенням системи щеплень та численними випадками захворювання на кір у східного сусіда. За інформацією Міністерства охорони здоров’я України, від початку цього року до жовтня зареєстровано понад 32 тис. таких випадків.

Цьогоріч у Західнопоморському воєводстві виявили два підтверджені випадки захворюваності на кір. Обидва – у жінок з України.

Під час кампанії у дитячі садки та школи, у яких вчаться українські діти, передали лист батькам із закликом робити щеплення, з батьками проводитимуть також бесіди. Листівки про кір, що випустили українською, російською та англійською мовами, з’явилися також, у повітових управліннях праці та Відділі з громадянських питань та іноземців Західнопоморського воєводського управління у Щеціні.

«Громадяни України, котрі законно працюють у Польщі, можуть зробити щеплення від кору дітям до 19 років. Вони повинні звернутися до свого сімейного лікаря, – поінформувала речниця санепіду. Натомість дорослі, котрі хочуть пройти вакцинацію, мусять заплатити кількадесят злотих.

За даними головного санітарного інспектора, від 1 січня до 31 жовтня цього року у Польщі зареєстрували 144 випадки захворюваності на кір. Протягом аналогічного періоду минулого року виявили 59 подібних випадків.

Нагадаємо, Львівський портал повідомляв. Що Міністерство здоров’я Польщі працює над проектом, що заборонятиме в’їзд в країну нещепленим громадянами третіх держав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *