ОСТАННІ НОВИНИ

У Жовкві відреставрують 300-річну дерев’яну церкву, яка входить у список ЮНЕСКО

Олена Карп'юк

|

Державний історико-архітектурний заповідник у Жовкві оголосив тендер на комплексну реставрацію дерев’яної церкви Пресвятої Трійці, яка належить до всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Відповідне оголошення розмістили на сайті публічних закупівель Prozorro, передає Львівський портал.

 

Провести капітальний ремонт і реставрацію храму Пресвятої Трійці планують за 3,9 мільйона гривень. Фінансування робіт відбуватиметься за кошти державного бюджету.

Згідно з умовами тендеру, всі роботи компанія-переможець має завершити до 25 грудня 2019 року. У технічному завданні зазначено, що вона повинна розібрати фундамент храму, відреставрувати кам’яну кладку, демонтувати старий дах і встановити новий, замінити вікна, покласти підлогу, відреставрувати двері, а також облаштувати 200-кілограмовий залізний хрест.

Зазначимо, що дерев’яну церкву Пресвятої Трійці у Жовкві звели у 1720 році. Цей храм – видатна пам’ятка архітектури і монументального мистецтва галицької школи. Головною цінністю храму є позолочений монументальний бароковий іконостас. 21 червня 2013 року церкву Пресвятої Трійці включили до списку світової спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Вікіпедія

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *