ОСТАННІ НОВИНИ

У міськраді Львова розслідуватимуть, чому управління транспорту анонсувало подорожчання проїзду у маршрутках

Наталя Дуляба

|

Міський голова Львова Андрій Садовий дав вказівку провести розслідування і з’ясувати, чому управління транспорту висунуло пропозицію підняти вартість проїзду у маршрутках до 8 гривень. Відповідне доручення він дав сьогодні, 16 листопада, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Вчора у засобах масової інформації я прочитав повідомлення, що управління транспорту починає процес зміни тарифу. Хочу заявити про недопустимість подібних коментарів і подібних повідомлень із боку управління транспорту, адже жодних політичних рішень ні міський голова, ні виконавчий комітет, ні Львівська міська рада не приймали», – наголосив Андрій Садовий.

За його словами, наразі мови про підняття тарифу на проїзд у маршрутках йти не може. Перемовини щодо цього із перевізниками у міській раді можуть розпочати лише тоді, коли вони знову почнуть безкоштовно возити пенсіонерів.

«Коли перевізники зрозуміють свою соціальну відповідальність, дадуть згоду йти назустріч пенсіонерам, адже люди сьогодні є бідні, тоді можна буде публічно дебатувати. А ніяких меседжів за спиною, які управління транспорту робить під тиском, бути не може. Скільки приватні перевізники закупили нових автобусів? На деякі з них сьогодні важко дивитись – їздять на трьох колесах. Проведіть службове розслідування, винних притягніть до відповідальності тому, що не личить нам мати такі повідомлення», – додав Андрій Садовий.

Нагадаємо, вчора на сайті Львівської міської ради з’явився проект рішення виконавчого комітету, який підготувало управління транспорту щодо підняття вартості проїзду у маршрутках до 8 гривень. У зв’язку з цим мерія оголосила консультації з громадськістю. Зауваження та пропозиції львів’яни можуть подавати через ЦНАПи або як електронне звернення в управління транспорту.

Водночас незабаром після оприлюднення цього документу заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури міськради Львова Андрій Білий заявив, що проект рішення довелося оприлюднити для обговорення під тиском приватних перевізників. Також він запевнив, що про підняття тарифу мова не йде.

Зазначимо, перевізники Львова нещодавно заявили, що економічно обґрунтований тариф на проїзд становить 9 гривень 20 копійок. Якщо мерія до 1 грудня його не затвердить, то вони або скоротять кількість автобусів на маршрутах, або транспорт курсуватиме лише до 21:00 год.

Тож з ініціативи мешканців 26 листопада у Львівській міськраді проводитимуть громадське слухання щодо недопущення підняття ціни на проїзд у міських маршрутках без суттєвого покращення якості обслуговування.

26 жовтня у Львові завершився конкурс перевізників. На міських автобусних маршрутах працюють ті ж фірми, які були дотепер, – ТзОВ «Міра і К», «АТП № 1», ТзОВ «Фіакр Львів», ТзОВ «Успіх БМ», АТП 14 630.

Також у мерії запевняли, що після конкурсу у Львові покращиться якість перевезень у громадському транспорті. Зокрема, нові договори, які підписуватимуть із перевізниками, передбачають штрафи за невиконання рейсів, за неприбраний і брудний автобус, за порушення правил дорожнього руху. Втім дотепер якість перевезень практично не змінилась, і депутати вимагали від міського голови Львова забезпечити безперебійну роботу маршруток.

Нещодавно Андрій Садовий заявляв, що після конкурсу перевізників львів’янам варто чекати подорожчання проїзду у маршрутках, проте воно буде несуттєвим.

Як повідомляв Львівський портал, Асоціація перевізників Львівщини заговорила про тариф у 7 грн ще на початку квітня цього року. Востаннє ціни на проїзд у маршрутках зросли 14 грудня 2017 року. Тоді тариф у маршрутках зріс до 5 гривень. Також наприкінці січня цього року приватні перевізники перестали безкоштовно возити пенсіонерів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *