ОСТАННІ НОВИНИ

Епідемії грипу на Львівщині немає, але медики закликають мешканців не забувати про вакцинацію

Вероніка Рой

|

Епідемічний поріг захворюваності на грип не перевищений у Львівській області. Проте медики просять не забувати про вакцинацію від грипу. Про це сьогодні, 14 листопада, під час брифінгу розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Грипу ще немає. Вірусологічна лабораторія вчора прислала нам інформацію, що виявлено циркуляцію вірусу парагрипу третього типу серед населення. Отже, грипу немає та маємо час продовжити вакцинацію і захиститися до його приходу», – каже вона.

Як повідомила директорка департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Ірина Микичак, в аптеки області забезпечені вакциною від грипу.

«Напевно, вперше за багато років так швидко зареєстровані вакцини від грипу. Фактично у вересні вони були на ринку. В аптеках області є дві вакцини від грипу. Ціна абсолютно доступна, в межах 250 гривень», -додає вона.

Як поідомляє Львівський обласний лаораторний центр МОЗ Львів, за минулий 45 тиждень в області захворіло на грип та  гострі респіраторні  інфекції 8 404 особи, що на 163 менше, як за попередній тиждень. Інтенсивний показник захворюваності становить 331,2 при епідемічному порозі 585,2. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 58,6% (захворіло дітей до 17років- 5 056 осіб).

«У м. Львові за цей же період захворіло відповідно 2354 (45 тиждень) та 2426 (44 тиждень) осіб, інтенсивний показник на останньому тижні був 304,2 при епідпорозі 565,70. Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 51,7%.  Протягом 45 тижня було госпіталізовано з діагнозом   ГРВІ в інфекційні стаціонари області 114 осіб, у тому числі 81 дітей віком до 17 років», – йдеться у повідомленні центру.

Також зазначаєься, що у цьому сезоні в Україні  доступні дві вакцини від грипу: чотиривалентна Vaxigrip Tetra французького виробника Sanofi Pasteur і тривалентна GC Flu південнокорейської компанії Green Cross Corporation.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *