ОСТАННІ НОВИНИ

Чи скоро будуть європейські дороги у Львові?

Марина Терняк

|

Тема автомобільних доріг залишається однією з найактуальніших в Україні. Безліч українців вперше опинившись в Європі, відразу звертають увагу на якість європейських дорожніх покриттів і задаються логічним питанням «А коли ж це буде у нас?».

 

Парадоксально, що в Україні випускають інноваційне обладнання, яке якісно ремонтує дороги в 36 країнах світу майже на всіх континентах, але при цьому якість наших вітчизняних доріг залишає бажати кращого.

Мова йде про польсько-українську компанію «TICAB», яка в Житомирі на базі приватного підприємства «Оріон» вже більше п’яти років виробляє техніку для обслуговування і ремонту доріг. Ця компанія пропонує інноваційні рішення як для комунальних підприємств, так і для приватних підрядників, маючи в своєму арсеналі різноманітне обладнання з високою продуктивністю для якісного ремонту асфальтових дорожніх покриттів протягом всього року навіть під час холодів.

Використовуючи таке обладнання, можна зробити хороший внесок в облаштування інфраструктури рідного міста чи села, а також отримати хороший прибуток при виконанні робіт із ремонту доріг. Наприклад, в серпні цього року одна з приватних дорожніх компаній Києва придбала заливальник швів торгової марки TICAB – пристрій, призначений для герметизації тріщин та швів під час ремонтних робіт на дорогах, який дозволяє збільшити терміни експлуатації дорожнього полотна до 5 років (докладніше про заливальник швів – тут). За 25 робочих днів повноцінного ефективного використання цього заливальника компанія повністю окупила вартість покупки і отримала фінансовий прибуток. Тобто таке обладнання є актуальне, корисне і рентабельне.

Зі 7 по 9 листопада компанія «TICAB» взяла участь в міжнародному Форумі з будівництва, експлуатації та проектування доріг і мостів АВТОДОРЕКСПО, який проходив у Києві. Обладнання компанії вкотре отримало високу оцінку експертів і фахівців галузі як з України, так і з-за кордону.

Отже, ситуація за кордоном є зрозумілою. А що ж зміниться у нас, чи скоро стануть наші дороги схожими на європейські? Керівник Укравтодору Славомир Новак, якого український уряд запросив із Польщі для реформування автодорожнього відомства, заявив, що на рівень якості польських доріг ми можемо вийти через 5 років. А, може, зможемо швидше? Цікаво, скільки коштів і на що буде закладено в місцеві бюджети на наступний рік в плані поліпшення якості дорожніх покриттів? Чи вирішать чиновники вкладати гроші в старі малоефективні методи ремонту доріг або ж звернуть свою увагу на інноваційні ефективні рішення? Поживемо – побачимо. Не втрачайте надії, і хорошої вам дороги!

Виробництво компанії «TICAB» знаходиться за адресою: м. Житомир, вул. Кооперативна, 14. Телефони менеджерів компанії: +38 (067)-411-94-97, (068)-456-09-09.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *