ОСТАННІ НОВИНИ

38% львівських водіїв пристібаються пасками безпеки. Інфографіка

Олександр Косик

|

Львів посів третє місце у рейтингу українських обласних центрів за кількістю водіїв, що пристібаються пасками безпеки. 38,2% пристебнутих водіїв у Львові – такі результати всеукраїнського дослідження, проведеного ГО “Vision Zero” та Центром демократії та верховенства права в рамках кампанії “За безпечні дороги”, передає Львівський портал.

 

На першому місці місто Київ, у якому понад половина водіїв пристібаються. Також у п’ятірці лідерів Житомир, Черкаси та Івано-Франківськ.

Загалом, за даними кампанії, 23% водіїв в Україні користуються ременями безпеки. Дослідження презентували 14 листопада в рамках Тижня безпеки дорожнього руху, який проходить 12-18 листопада в Україні.

Дослідження проводилось у жовтні 2018 року в 24 містах України. Спостерігачі працювали на дорогах у 22 обласних центрах, а також у Сєвєродонецьку та Маріуполі. Дослідження охоплює понад 32 тисячі водіїв, що дозволило одержати статистично надійні показники фактичного користування ременями безпеки.

Метою дослідження було виявити, яка частина водіїв автомобілів в Україні фактично користуються ременями безпеки і наскільки цей показник змінився за період 18 місяців після проведення першого аналогічного дослідження. Обидва дослідження проводилися за однаковою методологією, відповідно до рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров’я, – методом спостереження.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *