ОСТАННІ НОВИНИ

У ЄС не визнають псевдовибори в ОРДЛО

Дарина Смеречанська

|

Псевдовибори на окупованій території Донбасу, яку контролюють підтримувані Росією бойовики “ДНР” і “ЛНР”, для Європейського Союзу є незаконними, і він їх не визнає, заявила речниця глави європейської дипломатії Мая Косьянчич. Про це повідомляє DT.ua.

 

“Ми їх дуже ясно засудили в заяві з кількох причин: це порушення міжнародного права, зобов’язань, прийнятих мінськими угодами, і це також порушує суверенітет і законодавство України”, – сказала прес-секретар на брифінгу в Брюсселі.

Вона додала, що ситуація в Україні не вощла в порядок денний найближчого засідання Ради ЄС у закордонних справах 19 листопада, але це питання може бути розглянуте Радою з розділу “поточних справ”.

Перед «виборами” в Європейському Союзі та США нагадали про те, що проведення “виборів” на окупованій території грубо суперечить зобов’язанням Росії у межах Мінських домовленостей і Конституції України, в якій не передбачені такі формування, як “Л-ДНР”.

Зауважимо, “вибори” нового ватажка “ДНР” було призначено на 11 листопада після вбивства наприкінці серпня ватажка бандформування Олександра Захарченка. У цей самий день “народный совет ЛНР” призначив вибори “депутатів парламенту” і ватажка псевдореспубліки на 11 листопада. В ОРДО новим ватажком став Денис Пушилін, в ОРЛО – Леонід Пасічник.

Водночас додамо, що ЦВК опублікувало заяву, назвавши ці “вибори” нелегітимними.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *