ОСТАННІ НОВИНИ

Мера Дублян Василя Поповича вдруге оштрафували через сміття

Наталя Дуляба

|

Міського голову Дублян Василя Поповича вдруге за рік оштрафували через стихійне сміттєзвалище. Про це сьогодні, 12 листопада, Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Ще 10 жовтня екологи провели перевірку на території Дублянської міськради, де виявили несанкціоноване звалище твердих побутових відходів із елементами спалювання.

Через це Держекоінспекція скерувала у Жовківську РДА та Дублянську міську раду листи, в яких постановила визначити кількість цих відходів, ступінь їхньої небезпеки для навколишнього середовища та здоров’я мешканців, а також зобов’язала знайти власника цього сміття і ліквідувати саме звалище.

«Однак жодних заходів щодо вищевказаних розпоряджень інспекції міським головою вжито не було. За невиконання законних розпоряджень посадових осіб, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, відмову від надання чи несвоєчасне надання інформації, Держекоінспекція притягнула до адміністративної відповідальності міського голову Дублянської міської ради з накладенням штрафних санкцій на суму 714 грн», – йдеться у повідомленні екологів.

У розмові з журналістом Львівського порталу Василь Попович заявив, що постанову про адмінправопорушення ще не отримав. Водночас він не зміг пояснити, про яке саме стихійне сміттєзвалище йде мова.

«Я не знаю, про яке саме звалище йдеться. Вони (працівники Держекоінспекції, – ред.) дійсно приходили, але мене тоді не було. Знайшли якесь сміття позаду сміттєвого майданчика на окраїні міста. А я не буду кожні п’ять хвилин за кимось прибирати», – розповів Василь Попович.

Нагадаємо, востаннє мера Дублян Василя Поповича через сміття штрафували наприкінці квітня цього року. Тоді Держекоінспекція склала на нього адмінпротокол за неліквідоване стихійне сміттєзвалище на території міського кладовища.

Додамо, що Василь Попович є мером Дублян із 2010 року, також він є членом ВО «Свобода». У 2015 році його спіймали за їзду напідпитку.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *