ОСТАННІ НОВИНИ

До кінця року у Львові евакуюють майже 70 покинутих автівок

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 12 листопада, у Львові інспектори з паркування почали евакуйовувати залишені роками автівки, які порушують правила благоустрою чи перешкоджають руху транспорту. Про це під час брифінгу розповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Сергій Бабак, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Близько півроку тому в Києві у закинутому автомобілі вибухнула вибухівка, внаслідок чого постраждали п’ятеро дітей, які бавилися поруч на майданчику. З огляду на безпеку мешканців міста, на санітарний стан було прийнято рішення про евакуацію таких автомобілів. Сьогодні ми евакуювали перший такий, до кінця дня, мабуть, буде ще декілька. Думаю, до Нового року ми приберемо всі покинуті автівки, а далі будемо слідкувати, щоб ніхто їх більше не залишав. Бо це неприпустимо – взяти у свою власність машину, залишити її десь на території дитячого майданчика чи посеред проїжджої частини і робити вигляд, що нічого не відбувається», – наголосив Сергій Бабак.

Районні адміністрації встановили, що загалом у Львові сьогодні запарковано 67 покинутих автомобілів, які порушують правила благоустрою, перешкоджають руху, а згодом заважатимуть очищати вулиці від снігу. Саме такі машини першочергово будуть евакуйовувати інспектори з паркування найближчим часом.

«Такі автомобілі будуть перенесені на спеціалізований майданчик, де будуть перебувати, напевне, до року. Потім буде вирішуватись питання про те, що з ними робити: чи утилізовувати, чи оцінювати і продавати. Згідно зі зверненнями громадян, які надходять нам в управління безпеки міста, то таких автомобілів є вже близько 400. Є навіть настільки проблемні, які неможливо буде витягнути евакуатором, адже вони десь запхані у дворах, у кутках. Зараз ми працюватимемо по-максимуму, заберемо стільки автомобілів, скільки зможемо. А власники чи люди, які їздили автівкою за дорученням, самі почнуть з’являтись», – зауважив начальник управління безпеки міста Юрій Діль.

За його словами, для того, щоб забрати автомобіль, який вже встигли евакуювати, власнику потрібно звернутися в управління безпеки міста (вул. Зелена, 9), оплатити штраф і вартість перебування машини на спецмайданчику. Штраф за порушення правил благоустрою чи ПДР становить 255 грн, послуги евакуатора – від 720 до 1020 грн, вартість перебування на спецмайданчику протягом перших сімох діб становить 144 грн/доба, всі наступні – 44 грн/доба.

На тих покинутих машинах, які евакуйовуватимуть найближчим часом, інспектори з паркування залишатимуть оголошення із попередженням. Так робитимуть і з тими автівками, на які скаржитимуться самі львів’яни. Водіям даватимуть 30 днів на те, аби прибрати своє авто.

Вулиці, де розташовані покинуті авто:

вул. Залізнична, 4; вул. О. Кульчицької, 9; вул. Караджича, 13; вул. Татарбунарська; вул. Величковського, 4/37; вул. Мазепи, 11а; вул. Мазепи, 13а; вул. Мазепи, 26; вул. Варшавська, 64; вул. Тарнавського, 16; вул. Некрасова, 53/55; вул. Садовського, 3; вул. Піскова, 1; вул. Піскова, 5; вул. Солодова, 1; вул. Круп’ярська, 3; вул. Садибна, 19; вул. Стрийська, 101; вул. Енергетична, 14; вул. Ярославенка, 47; вул. Устияновича, 10; вул. Кольберга, 6; вул. Венеціанова, 10; вул. Михальчука, 3; вул. Театральна; вул. Грушевського, 16; вул. Каліча Гора, 5а; вул. Замарстинівська, 12; вул. Ш. Алейхема, 20; вул. Федьковича, 30; вул. Княгині Ольги, 65; вул. Городоцька, 169; вул. Городоцька, 167−165; вул. Городоцька, 165; вул. Городоцька, 131; вул. Героїв УПА, 78б; вул. Федьковича, 34а; вул. Федьковича, 32; вул. Лемика, 34; вул. Стрийська, 6; вул. Волощака, 3; вул. Кубійовича, 30; вул. Снопківська, 37; вул. Севери, 3; вул. Стуса, 7; вул. І. Франка, 81; вул. Стрийська, 3; вул. Тютюнників, 30; вул. А. Горської, 2; вул. Кобилиці, 19; вул. Бойчука, 5; вул. Бойчука, 3.

Нагадаємо, у Львові зараз працюють лише 4 евакуатори, за допомогою яких патрульні в середньому за добу евакуйовують від 4 до 6 машин. Незважаючи на те, що міська рада планує купити ще дві такі машини, такої кількості є недостатньо для боротьби з порушниками ПДР. Для того, щоб вивільнити центр міста від неправильно запаркованих автівок, які перешкоджають руху, потрібно 12 евакуаторів.

Також у мерії заговорили про те, що хочуть підняти вартість евакуювання автомобілів.

Як повідомляв Львівський портал, із 1 листопада у Львові також запрацювали інспектори з паркування. Вони зможуть без присутності водія виписувати штрафи за стоянку на тротуарах, пішохідних переходах, на трамвайних коліях та в інших невстановлених місцях. Також вони будуть евакуйовувати автівки на штрафмайданчик.

Детальніше про те, яким чином інспектори фіксуватимуть порушення, про розмір штрафів, а також про те, що чекає на водіїв на «єврономерах», читайте у статті «Звільнити Львів від самовільних парковок: місія (не)можлива?».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *