ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові встановлять контейнери для роздільного збору органіки

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 9 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення про запровадження пілотного проекту з роздільного збору харчових та садових відходів від насення. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Як йдеться у проекті рішення, до 1 грудня на всіх сміттєвих майданчиках, які обслуговує «Львівспецкомунтранс», додатково встановлять контейнери для збору харчових і садових відходів. Вивозитиме органіку спеціальний сміттєвоз, а потім її компостуватимуть.

«Згідно з морфологією, яку провела компанія Egis, 50% усіх твердих побутових відходів – це харчові та органічні відходи. У зв’язку з цим пропонуємо запровадити такий пілотний проект. Буде окремий сміттєвоз для збору харчових і садових відходів, будуть придбані три мобільні компостери, тож здійснюватиметься компостування таких органічних відходів для того, щоб не допустити їхнє потрапляння на полігони», – розповів в.о. директора департаменту поводження з ТПВ міськради Львова Сергій Сало.

Компостери ЛКП «Зелене місто» має закупити до 1 березня наступного року, а облаштувати майданчики для компостування органіки – до 1 червня. До цього часу систему роздільного збору харчових відходів мають запровадити і в міських закладах освіти.

До 1 березня 2019 року такі контейнери для органіки встановлять і на майданчиках для збору великогабаритних і дрібних будівельних відходів, що на вул. Льва, 4-А і на вул. Жовківській, 18.

«Це є ще одним кроком для того, щоб зменшити кількість відходів у місті… Цей компост можна буде навіть реалізовувати. Це також суттєво зменшуватиме кількість відходів, які потрібно захоронювати», – зазначив заступник міського голови Львова з питань ЖКГ Сергій Бабак.

Нагадаємо, біля парку Франка встановлять перші у місті підземні сміттєві контейнери.

Про те, як правильно сортувати сміття, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *