ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові компанії-забудовники мають звести 27 дитсадків

Наталя Дуляба

|

Протягом останніх п’яти років Львівська міська рада видала компаніям-забудовникам 27 містобудівних умов і обмежень, які крім житла, передбачають зведення дитячих дошкільних закладів і центрів розвитку дитини. Про це сьогодні, 9 листопада, під час засідання виконавчого комітету повідомив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«На звернення юридичних осіб видано 27 містобудівних умов та обмежень на будівництво нових дошкільних навчальних закладів і центрів розвитку дитини. Із них: 17 дошкільних навчальних закладів та 10 центрів розвитку дитини. Крім того, в розробці детальних планів територій та зонінгів передбачено ще 49 дошкільних навчальних закладів в різних районах міста. Ці 49 садків охоплять близько 3 тисяч дітей.

Управління видало ще одні містобудівні умови і обмеження на будівництво школи на вул. Олени Степанівни, а також в роботі є підготовка містобудівних умов та обмежень на будівництво ще однієї школи між вулицями Луганською та Угорською. Згідно з детальними планами територій передбачено ще 15 шкіл», – розповів Юліан Чаплінський.

Він також зазначив, що видані забудовникам містобудівні умови та обмеження є гарантією того, що вони зведуть передбачені дошкільні заклади.

Як наголосив секретар міськради Львова Анатолій Забарило, потрібно перевірити, на якому етапі будівництва перебуває кожен дитсадок чи школа, який зобов’язався звести забудовник при житлових будинках.

«Наприклад, житловий квартал на вул. Княгині Ольги. Мікрорайон практично збудований, а садочок поки що ні. Обіцяли, що в вересні почнуть робити фундамент… Тому треба по кожному об’єкту дивитись детально: що зробили, коли будуть стіни, стеля і так далі. Бо по-іншому результату не буде. В нас спочатку будують будинки, а садки – в самому кінці», – додав Анатолій Забарило.

Відтак виконавчий комітет дав доручення районним адміністраціям спільно з інспекцію архітектурно-будівельного контролю перевірити хід будівництва таких освітніх об’єктів при житлових комплексах.

Зазначимо, що 1 жовтня в Україні офіційно вступили в дію нові Державні будівельні норми, які дозволяють забудовникам вбудовувати дитсадки на перших поверхах житлових будинків. У Львові також почали це практикувати, передбачаючи у проектах приміщення під центри тимчасового перебування дітей чи центри розвитку дитини. Втім самі приміщення не передають у комунальну власність, тож забудовник згодом може продати його під будь-яку іншу комерційну діяльність. І міська рада тут нічого вдіяти не зможе, адже вона не має права давати вказівки щодо того, як використовувати приватну власність.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові сьогодні є одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. На черзі «стоять» більше 9000 дітей.

Нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті не буде черг до дитсадків.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *