ОСТАННІ НОВИНИ

В «Укравтодорі» розповіли, скільки коштуватиме проїзд платною дорогою

Вероніка Рой

|

В Україні за проїзд платною дорогою потрібно буде запалати не більше 7 євроцентів за кілометр. Про це в інтерв’ю Liga.net повідомив керівник «Укравтодору» Славомир Новак.

 

«В Європі проїзд коштує, мінімум 7 євроцентів за кілометр. В Україні точно буде не дорожче», – повідомив він.

Зазначимо, першою платною дорогою стане траса Львів- Краковець. Її протяжність складатиме 84,4 км.

«Сподіваюся, що до кінця року ми повністю завершимо перевірку всіх ділянок дороги і будемо мати всю необхідну документацію. Ми повинні бути впевнені, що пропонуємо інвестору. На початку 2019 року підготуємо звернення до Кабміну про оголошення конкурсу на концесію», – розповів Славомир Новак.

Окрім цього, він зазначив, що є кілька серйозних європейських компаній, які готові інвестувати. Однак він заявив, що українські компанії не матимуть достатньо фінансів, щоб  підтримати такий проект.

Зазначимо, що орієнтовний термін будівництва цієї дороги становитиме чотири-п’ять років. Термін експлуатації – 45 років. Орієнтовна швидкість руху – 120 км/год.

Нагадаємо, у 2015 році «Укравтодор» оголосив концесійний конкурс на будівництво дороги Львів – Краковець. Проте у вересні того ж року конкурсна міжвідомча комісія відхилила заявки обох претендентів – українського консорціуму «Концесійні транспортні магістралі» і французької Bouygues. Це сталося тому, що компанії нібито не були спроможні забезпечити необхідне фінансування. Після того Мінінфраструктури вирішило внести зміни у законодавство перш, ніж оголошувати повторний конкурс. На той момент вартість будівнитва дороги оцінювали у 360 мільйонів євро.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *