ОСТАННІ НОВИНИ

У в’язниці помер один з найжорстокіших серійних убивць України

Юлія Шпак

|

У місцях позбавлення волі помер один з найжорстокіших серійних убивць України Сергій Ткач. Інформацію про його смерть Радіо Свобода у четвер підтвердили в адміністрації Державної кримінально-виконавчої служби України Міністерства юстиції.

 

За інформацією відомства, Ткач відбував довічний термін і помер від серцевої недостатності.

Серійного вбивцю затримали у 2005 році. Цього ж року колегія суддів Апеляційного суду Дніпропетровської області винесла вирок Ткачу, засудивши його до довічного ув’язнення.

«Більш ніж 20 років чоловік, якого називають «пологівським і павлоградським маніяком», ґвалтував та убивав дівчат та молодих жінок на території Дніпропетровської та Запорізької областей. За даними правоохоронців, його жертвами стали кілька десятків людей», – йдеться у повідомленні вилдання.

Слухання справи Ткача в суді затягувалося, зокрема, через призначену підсудному комплексну психіатричну експертизу. Лікарі тоді встановили: Ткач психічно здоровий і здатен відповідати за свої дії.

За скоєне ним відбували покарання невинуваті люди – дев’ятеро осіб, один із них наклав на себе руки. 2010 року в Павлограді вийшла Книга пам’яті з іменами 30 жінок та дівчат з Дніпропетровської та Запорізької областей, які загинули від рук Ткача. Видання підготували до друку родичі загиблих. Деякі сторінки книги порожні, адже вважають, що жертв було більше, ніж 30.

Фото: УНІАН

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *