У Чорнобильській зоні побудують вітряну електростанцію

Олександр Косик

|

Уряд ухвалив рішення про виділення землі для першої вітрової електростанції у Чорнобильській зоні. Про це повідомляється на сайті Кабмін, пише Еспресо.

 

Уряд планує виділити 7 га землі в Іванківському районі (північна частина району знаходиться у зоні відчуження – Ред.) для розміщення, будівництва, експлуатації будівель і споруд об’єктів вітрової енергетики.

«Уряд підтримав пропозицію Мінприроди розвивати надалі зону відчуження як територію змін та інновацій», – зазначив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

У Мінприроді наголосили, що таким чином збільшиться частка альтернативної енергетики, що такі об’єкти не потребують присутності людей та є абсолютно безпечними для довкілля.

Семерак додав, що зона відчуження має високий рівень інвестиційної привабливості. Адже за два роки надійшло понад 60 заявок від інвесторів на відведення земельної ділянки у зоні відчуження з метою реалізації проектів відновлювальної енергетики. Це як вітчизняні компанії, так і компанії з Данії, США, Китаю, Німеччини, Франції, Японії та Білорусі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *