ОСТАННІ НОВИНИ

Спорткомплекс і готель, підземний паркінг біля вокзалу: депутати погодили будівельні інвестиції для Львова

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада затвердила перелік об’єктів інвестування. «За» відповідну ухвалу сьогодні, 8 листопада, проголосували 48 депутатів. Про це зі сесійної зали передає кореспондент Львівського порталу.

 

Ухвалою депутати встановили, що за кошти інвестора у Львові збудують два об’єкти: мультифункціональний спортивний комплекс для боротьби та інших видів єдиноборств на вул. А. Лінкольна – вул. В. Липинського та підземний паркінг біля головного залізничного вокзалу.

Новий спортивний комплекс складатиметься з:

  • спортивного залу для боротьби та інших видів єдиноборств,
  • готелю для проживання спортсменів і гостей змагань,
  • відкритих спортивних майданчиків.

Цю інвестиційну пропозицію до міської ради на початку жовтня надіслав віце-президент Федерації боротьби Львівщини Андрій Стаднік. Як йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали, ділянка на вул. А. Лінкольна – В. Липинського відповідає вимогам містобудівної документації, адже 21 вересня цього року виконавчий комітет вніс зміни до детального плану території в районі вул. В. Липинського.

Натомість підземний багаторівневий паркінг зводитимуть на пл. Двірцевій. Це будівництво передбачене в межах реконструкції площі, відтак міськрада своєю ухвалою встановили, що споруджувати його буде інвестор.

«Метою цього проекту є вирішення питання щодо облаштування та належного забезпечення паркомісцями жителів та гостей Львова поруч із важливим інфраструктурним об’єктом – головним залізничним вокзалом», – йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Зазначимо, про те, хто з інвесторів готовий будувати ці два об’єкти у Львові, наразі невідомо.

Нагадаємо, підземний паркніг у Львові будуватимуть на площі Петрушевича. Про це будівництво у міськраді заговорили ще на початку цього року. Дотепер на ділянці проводились необхідні дослідження, і за попередніми даними, паркінг вміщатиме близько 300 машин.

А реконструкцією пл. Двірцевої займається компанія «Онур», яка виграла відповідний тендер. Загалом на ці роботи перед головним залізничним вокзалом передбачили 165 мільйонів гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *