ОСТАННІ НОВИНИ

У Новояворівськ і Новий Розділ до кінця тижня обіцяють повернути тепло

Наталя Дуляба

|

На теплоелектроцентралі у Новому Роздолі та Новояворівську повертаються працівники, зараз тут планують проводити підготовчі роботи. Відтак протягом тижня у містах має з’явитись тепло і гаряча вода. Про це сьогодні, 5 листопада, під час апаратної наради у Львівській ОДА повідомив директор департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Назарій Романчук, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«У Новояворівську працівники ТЕЦ за виключенням декількох осіб вийшли на роботу. Люди працювали минулу п’ятницю, суботу, сьогодні теж працюють, йде нормальний процес. Станом на сьогодні є повністю заповнені водою магістральні трубопроводи по місту, насоси працюють, з обіду заплановано піднімати воду вже в самі будинки, тобто перевірятимуть мережі, в якому вони стані. Відповідна робота ведеться і по котельнях, тому за хорошими прогнозами, як каже новий управитель, протягом тижня у Новояворівську тепло можна буде відновити», – розповів Назарій Романчук.

Також він зазначив, що на Новороздільську ТЕЦ теж потроху повертаються працівники. І саме від них залежатиме, коли ж місцевим мешканцям повернуть тепло.

«У п’ятницю в Новому Роздолі електрики провели дослідження електрообладнання. В принципі, воно є в нормальному стані, можна працювати. Сьогодні люди прийшли оформлятись на роботу, тому завтра має вийти вся зміна, будуть проводитись роботи. За перевіркою, яку проводив перший енергонагляд спільно з НКРЄ, сам об’єкт знаходиться в задовільному стані, він також готовий до експлуатації. Якщо завтра люди виходять, а ми сподіваємося, що так і буде, то також протягом тижня тепло буде відновлено», – додав Назарій Романчук.

Нагадаємо, на початку 2018 року у Львові було затримано чотирьох службовців ТОВ «Енергія-Новояворівськ», ТОВ «Енергія-Новий Розділ» та ТОВ «Енергія» за підозрою у заволодінні понад 300 млн куб. м природного газу НАК «Нафтогаз України» на суму понад 1,4 млрд грн. Згідно з даними Єдиного державного реєстру юросіб, кінцевими бенефіціарами всіх трьох компаній є нардепи від БПП Ярослав і Богдан Дубневичі.

Також Львівський портал у серпні повідомляв, що Новороздільська та Новояворівська теплоелектроцентралі (ТЕЦ) заарештовані і передані Національному агентству з питань виявлення, розшуку і управління активів, одержаних внаслідок корупційних та інших злочинів (АРМА). АРМА визначила для них нового управителя – «Гарант Енерго М».

Згодом стало відомо про затримку опалювального сезону у Новому Роздолі та Новояворівську, детальніше читайте у матеріалі «Без гарячої води і тепла. Перипетії довкола ТЕЦ Дубневичів, які грозять зривом опалювального сезону в Новому Роздолі і Новояворівську». Через відсутність гарячої води і тепла новороздільці вже виходили на пікет.

Міські голови Новояворівська та Нового Роздолу вже підписали розпорядження про старт опалювального сезону 22-23 жовтня в закладах освіти, охорони здоров’я, культури, а також помешканнях містян, однак фактично він так і не розпочався.

Працівники обох ТЕЦ тривалий час не виходили на роботу, тому новий управитель, «Гарант Енерго М», заманював їх преміями, розміром у півзарплати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *