ОСТАННІ НОВИНИ

Рекордна кількість українців подали заявки на участь в антарктичній експедиції, – МОН

Юлія Шпак

|

На конкурс з відбору полярників для 24-ї Української антарктичної експедиції (2019-2020 рр.) на станцію Академік Вернадський уже подалося 116 кандидатів. З них понад 20% – жінки (26 кандидаток), передає прес-служба МОН.

 

«Цього року ми вже – за результатами тільки першого місяця – маємо рекордну кількість заявок, адже вперше оголосили відкритий конкурс на відбір команди на станцію Вернадський. Раніше, на жаль, багато років це був такий собі закритий клуб, у який було потрапити досить складно. Більше того – це був закритий чоловічий клуб, бо хоч і негласно, але існувала заборона на прийом жінок в експедиції. Зараз же ми не робимо жодних гендерних обмежень щодо можливих учасників експедиції – приймаємо документи і від кандидатів, і від кандидаток. Відбір робитиметься виключно за фізичними, психологічними та фаховими критеріями. А загалом я радий, що в Україні ще так багато романтиків», – зазначив в.о. директора НАНЦ МОН Євген Дикий.

Загалом конкурс в експедицію наразі становить понад 10 осіб на місце. Найбільше охочих бути в Антарктиці системним адміністратором зв’язку, кухарем та лікарем. Так, на сисадміна наразі претендують 36 кандидатів (35 чоловіків та 1 жінка), на кухара – 23 (13 чоловіків та 10 жінок), на лікаря – 20 (12 чоловіків та 8 жінок).

На місця науковців поки що подалися 17 кандидатів (10 чоловіків та 7 жінок).

Нагадуємо, що прийом почався 27 жовтня і триватиме до 30 листопада. Загін зимівників для 24-ї експедиції формується з 12 осіб: 7 науковців, 3 особи інженерно-технічного персоналу (дизеліст-електрик, системний механік, системний адміністратор зв’язку), лікар та кухар. Вимоги до кожної позиції, умови роботи, порядок оплати праці, а також етапи проведення конкурсу можна переглянути тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *