ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові затримали групу торговців зброєю

Андрій Котенський

|

Служба безпеки України спільно з військовою прокуратурою та Нацполіцією у межах протидії незаконному обігу зброї та вибухових речовин блокувала масштабну реалізацію військових засобів ураження у Львові. Про це львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

«Співробітники управління СБ України у Хмельницькій області встановили, що учасники міжрегіонального злочинного угруповання, серед яких представники добровільних воєнізованих формувань, організували незаконний продаж зброї в різних регіонах України”, – йдеться у повідомленні.

За інформацією Служби безпеки військові засоби ураження ділки збували у тому числі представникам кримінальних кіл.

Оперативники спецслужби задокументували реалізацію зловмисниками двох автоматів, двох пістолетів із набоями до них, трьох ручних гранат РГД-5 та ста набоїв різного калібру.

Під час чергової спроби реалізації автомата з набоями та пістолета правоохоронці затримали чотирьох організаторів протиправного бізнесу у Львові.

У ході санкціонованих обшуків у трьох областях вилучено великий арсенал зброї, зокрема десятки автоматів та пістолетів різних модифікацій, вибухівку, гранати, сотні набоїв різного калібру, запчастини та комплектуючі до вогнепальної зброї.

У межах кримінального провадження вирішується питання стосовно оголошення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Під час досудового слідства встановлюються джерела походження зброї, коло осіб причетних до протиправної діяльності та місце перебування інших можливих учасників злочинного угруповання. Також перевіряється інформація щодо можливого використання зазначених засобів ураження для дестабілізації ситуації в країні через організацію диверсій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *