ОСТАННІ НОВИНИ

За видобуток піску на території заказника мешканця Яворівщини оштрафували на 1700 гривень

Олена Карп'юк

|

58-річному мешканцю Яворівського району, який незаконно добував пісок на території Чолгинського орнітологічного заказника, суд призначив штраф у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів громадян (1700 гривень). Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікацій Нацполіції Львівщини.

 

Незаконну діяльність зловмисника з незаконного добутку корисних копалин викрили у липні цього року правоохоронці спільно з працівниками Городоцької місцевої прокуратури.

Поліцейські встановили, що 58-річний мешканець Яворівського району, не маючи відповідних дозвільних документів, організував на території Чолгинського орнітологічного заказника місцевого значення видобуток піску, який у подальшому реалізовувався як будівельний матеріал мешканцям та юридичним особам регіону.

Зловмиснику було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.252 КК України (умисне знищення або пошкодження територій, взятих під охорону держави, та об’єктів природно-заповідного фонду)а обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Суд, враховуючи угоду про визнання винуватості, що була укладена між прокурором та обвинуваченим, призначив узгоджену сторонами міру покарання у вигляді штрафу  на користь держави в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 1700 гривень.

Зазначимо, Чолгинський заказник – орнітологічний заказник місцевого значення, який утворили в 1997 році на Яворівщині. Загальна площа складає 820 га та охоплює лісовий масив з двома водоймами, а також водно-болотний природний комплекс.

Фото: Нацполіція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *