ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині збудують сучасний дитячий онкоцентр

Соломія Григор'єва

|

На Львівщині планують збудувати сучасний дитячий онкологічний центр. Це амбітний проект, який потребує чимало коштів, але, на думку директорки департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірини Микичак, його реально реалізувати.

 

Для початку реалізацію проекту потрібно чимало коштів зібрати на проектно-кошторисну доументацію. Гроші за це планують виділити з продажу Обласного дитячого психоневрологічного диспансеру, що знаходиться зараз на вулиці Драгоманова у Львові. Його мають приєднати до Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру, а саме приміщення продати.

«Ми дуже зацікавлені в продажі приміщення Обласного дитячого психоневрологічного диспансеру за дуже великі гроші, бо нам потрібні кошти на будівництво дитячого онкоцентру. По-перше побільшало онкохворих дітей на Львівщині. У нас є черга на госпіталізацію дітей в онкологічні стаціонари. Ще у нас є запит на лікування з інших областей, і коли почнеться фінансування стаціонару за пацієнтом з січня 2020 року, в нас дійсно буде великий наплив.

По-друге нам треба трансплантація кісткового мозку, яку в Україні практично ніде не проводять. Ми платимо від 150 тисяч євро за трансплантацію. Це робить Люблін, Білорусь, Туреччина, але не ми. А найбільш прикрим є те, що в нас є кадри, які вміють і знають. В нас є дуже потужні онковідділи, наших лікарів постійно хочуть забрати до Києва», – розповіла на зустрічі з журналістами Ірина Микичак.

Вилучений з продажу грошей на будівництво лікарні точно не вистачить. Їх вистачить лише на проектно-кошторисну документацію.

«Це не можливо зробити за обласні гроші. Це 100% буде інвестиційний проект зі співфінансуванням з державного бюджету», – додала керівниця департаменту.

У цій лікарні планують займатися не лише онкологією і трансплантацією. Там планують впроваджувати сучасні технології, відкрити сучасну стерилізацію, госпітальну аптеку, нову потужну лабораторію та сучасну реанімацію.

Новий центр має бути розрахований на десь 80 місць. Ідею його створення підтримують керівники ЛОР і ЛОДА.

«Я вірю в те, що цей центр можна збудувати. Я вважаю, що це той проект, для реалізації якого я й погодилась бути керівником департаменту», – вважає І. Микичак.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *