ОСТАННІ НОВИНИ

Міністерство не дозволило впровадити офіційні платні пологи у Львівському перинатальному центрі

Соломія Григор'єва

|

Директорка департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ірина Микичак хотіла запровадити у перинатальному центрі експеримент з платними пологами: якщо ви хочете народжувати у якогось конкретного лікаря, який зараз не є черговим, то ви маєте офіційно заплатити за цю послугу. Проте МОЗ таку ідею не підтримало.

 

«Я таку послугу бачила в багатьох країнах. І коли я запропонувала таке впровадити в перинатальному центрі, то мені жоден працівник не сказав, що так не треба робити (хоча свідома того, що їм це не подобається). Тому я хотіла це легалізувати. Собівартість пологів з бюджету десь близько 3500 грн, то десь приблизно таку вартість, можливо трошки меншу, треба обрати для платних пологів. Але ми зупинились, тому що Міністерство категорично проти цього», – розповіла вона вчора, 22 жовтня, під час зустрічі з журналістами.

Також директорка департаменту додала, що «подяки» за пологи є таким масовим явищем лише у нашому регіоні. У центральній чи східній Україні це не є настільки поширеною практикою і далеко не кожен дає лікарям хабарі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *