ОСТАННІ НОВИНИ

Як Львівщина відзначатиме 100-річчя ЗУНР. Програма заходів

Юлія Шпак

|

Львівщина 1 листопада урочисто відзначатиме 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки. В області запланована низка заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

 

Так, напередодні, 31 жовтня, усіх охочих зарошують о 20:00 год у Кінопалац, що на вул.Театральній, 22 на вечір «Ніч утворення ЗУНР. Знайомство з Дмитром Вітовським».

А вже 1 листопада з 9:00 год по 16:00 год біля будівлі Львівської ОДА відбудеться театралізоване військово-історичне дійство, під час якого відтворять події Листопадового чину.

Об 11:00 год – покладання квітів до Меморіалу воїнам УГА на Личаківському кладовищі, а також до могил Д. Вітовського – Держсекретаря військових справ ЗУНР, М. Галущинського – коменданта Січових Стрільців, О. Тисовського – керівника і засновника «Пласту», С. Левицького – воїна УГА .

Об 11:30 год – покладання квітів до могили Президента Національної Ради ЗУНР Є. Петрушевича та могил сучасних Героїв на полі почесних поховань № 76.

О 13: 00 год  –  відкриття пам’ятника героям ЗУНР та УГА у м. Львов на розі вул. Огієнка та Листопадового Чину.

О 14: 00 год  – масштабна Студентська хода від Франкового університету до Янівського кладовища.

О 14:30 год – покладання квітів та віче на Меморіалі Українських Січових Стрільців на Янівському кладовищі.

О 15: 30 год – вшанування пам’яті Андрія П’ясецького на Куртумовій горі.

О 16:00 год – фінал національного квесту «ЗУНР» та «Чай з січовиками» на вул. Винниченка,18

О 16:15 год – вшанування пам’яті загиблих на братській могилі УСС на цвинтарі Старого Знесіння

Завершаться заходи спецпогашенням маркованого конверта з оригінальною маркою та проектом «Історія сили. Музичний літопис ЗУНР» з нагоди відзначення 100-ї річниці утворення Західноукраїнської Народної Республіки у Львівському національному академічному театрі імені опери та балету імені Соломії Крушельницької.

2 листопада відбудеться перепоховання двох вояків УГА на місцевому цвинтарі у с. Керниця Городоцького району

Львівська обласна державна адміністрація щиро запрошує мешканців Львівщини та гостей стати частиною відзначення 100-річчя створення Західноукраїнської Народної Республіки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *